BN’er omarmt slopersvak

Sint eregast bij kick-off unieke opleiding Regio College

Er werd heel wat gesuggereerd in Heerhugowaard en omstreken. Maar tot op de laatste minuut bleef het een mysterie. Welke BN’er omhelst het slopersvak en is aanwezig bij de kick-off van de opleiding Sloper?

Op 22 november werd om 15.00 uur in Heerhugowaard bij de locatie van het Regio College en SPG Noord-Holland alles duidelijk. Sinterklaas en zijn slooppiet, compleet met laarzen en veiligheidshelm, gaven hun zegen voor de in september gestarte BBL-opleiding Sloper. Deze mbo-opleiding is nieuw in Nederland. Vorig schooljaar startte deze opleiding voor het eerst in Drenthe en vanaf dit schooljaar bij het Regio College in Noord-Holland. Het vak slopen, eigenlijk omgekeerd bouwen, is een gecompliceerd beroep. Je moet inzicht hebben in de bouw, afvalstromen, veiligheid, asbestverwijdering en rekening kunnen houden met omwonenden.

Start dankzij mooie samenwerking

Het Regio College is twee jaar geleden samen met SPG Noord-Holland, twaalf bedrijven en VERAS, de branchevereniging voor sloopaannemers en asbestverwijderingsbedrijven, begonnen met het opzetten van een erkende sloopopleiding. Docent Frans Zonneveld: “Bedrijven gaven aan behoefte te hebben aan goed gekwalificeerd slooppersoneel. Ik ben er trots op dat de samenwerking tot een mooi opleidingsresultaat heeft geleid.” De bedrijven die dit resultaat mogelijk hebben gemaakt zijn: Aannemersbedrijf Roseboom B.V., Oudt Zwanenburg Sloopwerken B.V., Van der Bel Sloopwerken B.V., Gebroeders Treur B.V., Sloop Roosendaal, Oké Vastgoedservice B.V., De Graaff Sloop- en Milieuwerken B.V., C.A. de Groot Groep B.V., G.P. Groot Infra B.V., H. Kuijper Sloopwerken, P. Vriend B.V. en Roy Van Berkel B.V.

Interessante opleiding

De mbo-opleiding Sloper is een BBL-opleiding. Studenten volgen acht uur per week het lesprogramma en werken vier dagen per week in de praktijk bij een erkend leerbedrijf. Ze behalen in twee jaar het officiële diploma Sloper op niveau 2. Tijdens de kick-off was student Stef van Wijngaarden enthousiast over de opleiding: “De theorie is interessant. Je leert van alles over recyclen, bouwbesluit, herkennen van asbest, noem maar op.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *