Over Infra Bindt

De infrastructurele bouw is een prachtige sector. Met groot vakmanschap worden unieke projecten ontwikkeld en gerealiseerd die bijdragen aan de mobiliteit in ons land. Maar de branche kent ook grote uitdagingen. Denk aan de steeds strenger wordende milieuwetgeving en het groeiende tekort aan goed opgeleide medewerkers. Stichting Infra Bindt zet zich in om dit laatste tij te keren, met de focus op de provincie Noord-Holland.

Wij signaleren, verbinden en stimuleren. Door bedrijfsleven, overheid en onderwijs bij elkaar te brengen bevorderen we een betere aansluiting van het opleidingsaanbod op de daadwerkelijke behoefte in de infra. Door gastlessen en workshops te geven aan het voortgezet onderwijs, door deel te nemen aan Promotie Events Techniek voor het basisonderwijs en presentaties te geven op Open Dagen, wekken we de interesse van jongeren voor ons mooie vak. De ervaringen zijn zeer positief.

Samen met al onze partners geven wij de branche in de provincie een nieuwe impuls. Al onze inspanningen zijn erop gericht het imago van de infraberoepen te verbeteren, de juiste opleidingen te bieden en de instroom in het onderwijs te vergroten.

Infra Bindt, in het belang van de hele sector in Noord-Holland.

Bestuur Infra Bindt

Gert Oerlemans
Voorzitter

Wim Lemmers
Secretaris

Peter Bakker (SPG)
Penningmeester

Jan Mors
Bestuurslid

Paul de Kruijf
Bestuurslid

René Kijk in de Vegte
Bestuurslid 

Jan Steur
Bestuurslid (ROC A’dam)

Jacco Besseling
Bestuurslid (Horizon)

Erwin de Lange
Bestuurslid (GOA)

Leo Schoenmaker
Bestuurslid (KOB)

Frank Fiers
Bestuurslid (Civilion)

Robert Chamski
Bestuurslid (Inholland)


Openstaande vacature: n.v.t.

Aangesloten scholen

Donateurs

Een Infra-workshop geven op school

Ben jij werkzaam in de Infra en wil jij jongeren enthousiasmeren voor de infratechniek en daarmee technisch talenten winnen voor deze innoverende, uitdagende sector? Wij bieden scholen de mogelijkheid om een workshop te volgen. In ongeveer een  uur per klas wordt een workshop gegeven waarbij de klas aan de slag gaat met het ontwerpen en tekenen van een parkeerterrein, groenvoorziening (park) en een waterpartij. Daarnaast wordt er meer verteld over welke verschillende opleidingen en niveaus er zijn in de Infra.

Ambassadeurs vanuit het bedrijfsleven benaderen jongeren effectief door ze uit te dagen tijdens deze workshop. Kennismaken met de Infra heeft als doel: het binden en boeien van jong technisch talent. Voor scholen op alle niveaus laten onze professionals aan de hand van praktijkcases zien wat het vakgebied Infra inhoudt. We willen jonge talenten inspireren en uitdagen om de keuze te maken voor een van de vele opleidingen binnen de Infra.

Wil je meer weten over het geven van workshops? Neem contact op voor meer informatie!