Bericht van de voorzitter

De gastlessen zijn nog steeds erg populair! Gelukkig konden we weer op een groot deel van onze gastdocenten rekenen. Ondanks de volle agenda’s zetten zij zich weer van harte in voor de gastlessen. Daarnaast organiseerden we twee Open Dagen en namen we deel aan Promotie Evenementen Techniek. De volgende staat alweer op de agenda, evenals onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst!

 

Gastlessen

De aanvragen voor gastlessen stroomden weer binnen. Het oude record stond op 180, maar de teller blijft dit schooljaar steken op 156 gastlessen op 39 scholen, door grote drukte bij onze gastdocenten. We kregen veel enthousiaste reacties van de gastdocenten zelf en van de scholen. Daarnaast waren we weer druk bezig op het Tech Island in het westelijk havengebied in Amsterdam, waar we eveneens veel gastlessen over de infra gaven.

 

Oproep voor nieuwe gastdocenten

Het afgelopen seizoen is het helaas te vaak voorgekomen dat wij gastlessen moesten afzeggen, omdat we geen beschikbare gastdocenten konden vinden. De gastlessen zijn juist zo belangrijk voor de promotie van de grond-, weg- en waterbouwsector. We blijven daarom op zoek naar nieuwe enthousiaste vakgenoten die ambassadeur voor de infra willen worden. Nieuwe gastdocenten zijn van harte welkom, want vele handen maken licht werk! Zonder jullie hulp kunnen we de jonge technische talenten niet enthousiasmeren.

Jullie kunnen je bij ons aanmelden via info@infrabindt.nl.

 

Versterking

Sinds half april hebben wij enthousiaste versterking gekregen van Sabina Zondag. Zij is organisatorisch ondersteuner van Infra Bindt voor 12 uur in de week. We hebben gekozen voor deze ondersteuning om mijn werkzaamheden gedeeltelijk over te nemen. Daarnaast adviseert zij over een efficiëntere werkwijze en implementeert deze. Sabina sluit bij verschillende overleggen aan en u kunt door haar voor lopende zaken worden benaderd. Ze is bereikbaar via sabina@infrabindt.nl.

 

Foto’s doneren

Voor onze sociale media, website en andere promotiekanalen zijn wij op zoek naar foto’s waarop infraprojecten in beeld zijn, het liefst in uitvoering. Heeft u foto’s waarvan wij rechtenvrij gebruik mogen maken? Dan ontvangen we die graag! Stuur de foto’s (minimaal 1 MB per stuk) graag via mail naar info@infrabindt.nl of via WeTransfer of een gedeelde link.

 

Bedrijfsnamen kunnen er niet altijd op blijven staan. We bewerken de foto’s dan dusdanig dat het bedrijfslogo en de bedrijfsnaam niet prominent zichtbaar zijn.

 

Jaarlijkse netwerkbijeenkomst

Onze netwerkbijeenkomst op 18 oktober 2023 was weer een groot succes. Met Maarten Poort en Daan Bood van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en voormalig NOS-weerman Gerrit Hiemstra hadden wij interessante sprekers over de klimaatverandering en wat te doen tegen wateroverlast. Graag nodig ik u uit voor onze volgende netwerkbijeenkomst op woensdag 16 oktober 2024. Zet u de bijeenkomst alvast in uw agenda?

 

Open Dagen

De recente Open Dagen vonden plaats op 6 december 2023 en op 15 februari 2024. Dankzij een intensieve wervingscampagne kregen wij weer enthousiaste bezoekers binnen de poorten. Lees het verslag hierover op de nieuwspagina van onze website.

 

Promotie Evenementen Techniek (PET)

Dit schooljaar namen we weer deel aan twaalf Promotie Evenementen Techniek (PET) voor het basisonderwijs. Infra Bindt werd vertegenwoordigd door een groot aantal aannemers. Alle evenementen waren een groot succes. Hoogtepunt was weer de brug van papier die leerlingen konden bouwen. Er kwamen mooie oplossingen uit de bus, waarbij de ploeg met de sterkste brug een prijs won. Voor volgend schooljaar staan er weer diverse PET’s gepland. PET Waterland zal op 7 oktober het spits afbijten.

 

Meer informatie is te vinden op www.petevents.nl en op www.techportal.nl.

 

Fijne zomer!

Ik bedank iedereen voor de medewerking en wens u een mooie zomer!

 

Gert Oerlemans,

voorzitter Infra Bindt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *