Reclame op bouwborden

Infra Bindt maakt reclame!

 

Het Operationeel Team (OT) van Infra Bindt bedenkt en organiseert acties om jongeren te bereiken en warm te maken voor een opleiding in de infra. Het OT bestaat uit vertegenwoordigers van de diverse opleidingen in Noord-Holland onder voorzitterschap van Gert Oerlemans. Nieuw speerpunt is fysieke reclame om Infra Bindt en de aangesloten opleidingen onder de aandacht te brengen, en daarmee de mogelijkheden in de sector.

 

Het idee is om in te haken op banners en borden die aannemers bij hun projecten plaatsen, met daarop goed zichtbaar Infra Bindt. Jongeren – en vergeet de ouders niet! – fietsen en rijden langs de projecten, terwijl ze geen idee hebben welke mogelijkheden daar voor jonge mensen zijn. En daar gaan we met deze fysieke reclame wat aan doen! We verwachten dat scholieren en ouders de website van Infra Bindt hierdoor toch eens gaan bekijken.

 

Eerste reclame-uitingen

Voor een nieuwbouwproject in de Sperwerstraat is Schot Infra de civiele aannemer. Samen met een ontwerper is een mooi gecombineerd bouwbord bedacht waar Schot Infra én Infra Bindt prominent op staan (zie foto). In de buurt van deze projectlocatie staat een basisschool en wie weet komen daar – mede door onze reclame –nieuwe talenten vandaan.

De plannen voor een projectbanner samen met KWS Infra Heerhugowaard zijn in een vergevorderd stadium en ook Dura Vermeer haakt aan. Wie volgt!

 

Persoonlijke rol

Ik ben een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat ik vanuit het gastdocentschap en mijn inzet om jongeren in de techniek te krijgen lid van het OT ben geworden. Ik werk voor Stadswerk 072 in Alkmaar en heb de bal voor de fysieke reclame opgepakt. Ik heb inmiddels enkele aannemers benaderd die in de regio werkzaam zijn. Het idee voor gezamenlijke borden en banners wordt met enthousiasme ontvangen.

 

Overige activiteiten

Daarnaast blijft het OT gastlessen voor het voortgezet onderwijs organiseren. Deze zijn al jaren een vaste waarde die de scholen zeer waarderen. Nu er weer fysiek onderwijs mogelijk is, nemen de verzoeken voor gastlessen gelukkig weer toe. Verder zorgt het OT voor voorlichting op basisscholen, deelname aan de Promotie Evenementen Techniek (PET) voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en voor andere presentaties.

 

Suggesties zijn altijd welkom!

 

Jan van Diepen,

lid OT Infra Bindt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *