Bericht van de voorzitter

 

Al 10 jaar is Infra Bindt actief om opleidingen en praktijk in de infra in onze provincie bij elkaar te brengen. Dit vieren wij graag samen met onze donateurs tijdens onze jubileumbijeenkomst op woensdag 12 oktober. Martijn Groot (Stadswerk 072 gemeente Alkmaar) en Maarten van Rossem zijn de sprekers over het interessante thema ‘Renovatie Munnikenweg in Alkmaar’. Kom ook!

 

Gastlessen zijn een succes geworden
Zoals ik al eerder meldde zijn de scholen met een inhaalslag bezig, want het aantal aanvragen voor gastlessen nam fors toe. Een aantal scholen kon dit schooljaar geen ruimte meer in het rooster vinden, maar die aanvragen pakken we in het volgende schooljaar op. Voor het nieuwe seizoen hebben we ook alweer nieuwe aanvragen binnen. De teller staat voor 2021/2022 op 113 gegeven gastlessen! Dat is een prachtig resultaat in dit door corona gehalveerde schooljaar.

 

Gastdocenten
Gelukkig konden we voor de vele gastlessen weer op onze enthousiaste gastdocenten rekenen. Ondanks hun volle agenda’s waren ze hard aan het werk voor de klas, met opnieuw veel enthousiaste reacties vanuit de scholen. Hartelijk dank hiervoor!
Sinds de vorige nieuwsbrief hebben zich zes nieuwe gastdocenten bij ons aangemeld en daar zijn we erg blij mee! Nieuwe gastdocenten blijven van harte welkom, want vele handen maken licht werk.

 

Promotie Evenementen Techniek (PET)
Op 12 en 13 mei vond de laatste PET West-Friesland plaats in Hoogwoud. Dit was weer een groot succes. Aannemer Van ’t Hek stond hier als vanouds namens Infra Bindt en wist de leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs te boeien met het bouwen van een brug met papier. Het team met de sterkste brug heeft de wedstrijd gewonnen.

 

Vanaf 7 juni zou PET Den Helder plaatsvinden, met twee weken om technisch te sleutelen. Dit evenement ging helaas niet door vanwege te weinig vrijwilligers.
Volgend schooljaar staan er weer diverse PET’s gepland. Op 3, 4 en 5 oktober bijt PET Gooi en Vechtstreek het spits af.
Meer informatie is te vinden op www.petevents.nl en op www.techportal.nl
Rest mij nog iedereen een mooie zomerperiode te wensen.

 
Gert Oerlemans,
voorzitter Infra Bindt

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *