Oproep: infra-opdrachten voor Technasiumleerlingen

Technasiumleerlingen gaan in hun opleiding aan de slag met échte praktijkopdrachten. Deze kunnen infra-gerelateerd zijn. Ze leren samenwerken, creatief zijn en out-of-the-box denken. Heeft u vraagstukken en wilt u een antwoord of een oplossing? Denk eens aan het Technasium, de uitkomsten zijn vaak verrassend!

Het Technasium is een onderwijsstroom voor havo en vwo. Nederland telt 102 Technasiumscholen met meer dan 30.000 leerlingen, verspreid over 18 regionale netwerken. Hiertoe behoren – naast de Technasia – ook het hoger onderwijs en het bedrijfsleven. Samen hebben ze als doel om de leerlingen op te leiden tot nieuwsgierige en capabele studenten van bètatechnische vervolgopleidingen.

Technische opdrachten
Naast de reguliere vakken krijgen de Technasiumleerlingen het examenvak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) met lessen, workshops en vooral projecten. Dit zijn echte vraagstukken van bedrijven en instellingen in de techniek waar de opdrachtgevers ook echt een oplossing voor zoeken. Ze zijn hier al mee bezig of komen er juist niet aan toe.

In de onderbouw vertaalt een O&O-docent samen met de opdrachtgever het vraagstuk in een projectopdracht, in de bovenbouw doen de leerlingen dit zelf met de opdrachtgever. De projecten moeten de leerlingen aanzetten tot samenwerken, creatief denken en out-of-the-box denken.

Vele voordelen
De resultaten van de projecten zijn vaak verrassend goed! De Technasiumleerlingen komen met verfrissende invalshoeken en creatieve ideeën die tot nieuwe plannen voor uw organisatie kunnen leiden. Bovendien levert de samenwerking met de leerlingen veel energie op bij uw medewerkers. En, niet onbelangrijk: de resultaten van O&O-projecten halen regelmatig de media en dat betekent gratis publiciteit voor uw organisatie!

Leerlingen nemen een kijkje in de keuken van de organisatie waarvoor ze aan de slag gaan. Wie weet worden ze enthousiast over een vervolgopleiding en loopbaan in de infrabouw! Wie weet ontmoet u zo uw toekomstige medewerkers! Opdrachtgever worden kost niet veel tijd, maar levert wél veel op.

Interesse?
Heeft u ook een interessant vraagstuk voor het Technasiumonderwijs. U krijgt een oplossing en met uw hulp houden we het lesprogramma actueel en praktijkgericht. Of u nu een klein bedrijf bent met één opdracht voor één school, of een landelijk opererende organisatie met opdrachten voor tientallen scholen tegelijk: het Technasium gaat graag met u in gesprek!

Klik voor meer informatie en contactgegevens op de onderstaande linkjes:

Technasium – Levensecht bètatechnisch onderwijs

Contactgegevens van de netwerkregisseur of een van de scholen in uw regio

Lees de ervaringen van opdrachtgevers

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *