Bericht van de voorzitter

10 Jaar geleden werd Infra Bindt opgericht om de infra in onze provincie een stimulans te geven. Opleidingen en praktijk brengen we bij elkaar, met succesvolle activiteiten. Een bijzondere bijeenkomst was onze jubileumviering op 12 oktober 2022 in het AFAS Stadion in Alkmaar, met bijna 200 gasten. Wij hadden met historicus Maarten van Rossem en Martijn Groot (Stadswerk 072) interessante sprekers! Lees vooral het verslag op onze website over de primeur van de Munnikenweg en de boeiende historie van de infrastructuur.

 

Gastlessen

In het nieuwe schooljaar zijn we weer snel gestart met onze gastlessen voor het voortgezet onderwijs. Er komen weer veel aanvragen binnen. Met 33 scholen hebben wij contact en al 27 gastlessen zijn vastgelegd. Voor 38 lessen zoeken wij nog gastdocenten en als die zijn ingevuld, staat de teller alweer op 65 gastlessen. We zijn blij met de grote belangstelling, zodat leerlingen een mooie indruk krijgen van onze sector.

 

Gastdocenten

We zijn ook blij met de inzet van onze gastdocenten, die ondanks hun volle agenda’s vrijwillig voor de klas willen staan om de infra te promoten. Het levert veel enthousiaste reacties op van de scholen en de gastdocenten zelf. Het is een dankbare taak, want de jeugd heeft de toekomst.

 

Nieuwe gastdocenten zijn zeer welkom, want vele handen maken licht werk! Tijdens de jubileumbijeenkomst kreeg ik diverse aanbiedingen van enthousiaste vakgenoten die ambassadeur voor de infra willen worden. Door de drukte heb ik echter geen namen kunnen opschrijven. U kunt zich als gastdocent bij mij aanmelden via info@infrabindt.nl.

 

Dag van de Gastdocent

29 september was de Dag van de Gastdocent. Veel gastdocenten kwamen bijeen om hun ervaringen te delen. Wat moet er veranderen aan de presentatie? Wat werkt en wat niet? Het bouwen van een brug zonder lijm is steeds een groot succes! De leerlingen puzzelen de brug in elkaar en maken er een wedstrijdje van wie de mooiste of langste brug kan maken. Marina van der Wal, praatte ons bij over pubers. Hoe pak je deze leeftijdsgroep op de juiste manier aan? Gezien de enthousiaste reacties willen we dit evenement volgend jaar in oktober herhalen.

 

Promotie Evenementen Techniek (PET’s)

Dit schooljaar nemen we weer deel aan de Promotie Evenementen Techniek (PET’s) voor het basisonderwijs. PET Gooi en Vechtstreek, PET IJmond, PET Alkmaar en PET West-Friesland Oost waren weer een groot succes. Infra Bindt werd hier vertegenwoordigd door de aannemers Dura Vermeer, De Bie, K_Dekker en Strukton Civiel die de leerlingen hielpen om een brug van papier te bouwen. Er kwamen mooie kunstwerkjes uit de bus, waarbij de ploeg met de sterkste brug een prijs won.

 

De PET’s in West-Friesland West, Haarlemmermeer, Haarlem en Zaanstad staan de komende maanden op het programma. Meer informatie is te vinden op www.petevents.nl en op www.techportal.nl.

 

Fijne feestdagen!

December komt eraan en daarom wens ik iedereen alvast een gezellige tijd toe en fijne feestdagen. Tot in het nieuwe jaar met vele leuke activiteiten!

Gert Oerlemans

voorzitter Infra Bindt

 

Kasseien van de Munnikenweg opgepakt met zuignappen                  Foto: Pierre Mettes

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *