Bericht van de voorzitter

De gastlessen zijn razend populair! Na de coronaperiode waren scholen extra enthousiast en de aanvragen stroomden binnen. We zijn bij 41 scholen aan de slag gegaan. Het oude record stond op 130, maar de teller staat voor dit schooljaar op 180 gastlessen. Een absoluut record!

Daarnaast waren we druk bezig in Amsterdam. Daar zetten wij ons in bij het Tech Island in het westelijk havengebied, waar we veel gastlessen over de infra gaven.

Gastdocenten

Gelukkig konden we weer op onze gastdocenten rekenen. Ondanks de volle agenda’s zetten zij zich weer van harte in voor de gastlessen. We kregen veel enthousiaste reacties van de gastdocenten zelf en van de scholen.

We blijven op zoek naar nieuwe enthousiaste vakgenoten die ambassadeur voor de infra willen worden. Nieuwe gastdocenten zijn van harte welkom, want vele handen maken licht werk! U kunt zich bij ons aanmelden via info@infrabindt.nl.

Open Dagen

De Open Dagen waren dit jaar op 7 december 2022 en op 16 februari 2023. Dankzij een intensieve wervingscampagne kregen wij weer enthousiaste bezoekers binnen de poorten. Lees het verslag hierover op de nieuwspagina van onze website.

NH Kampioenschap Straatmaken

Op 16 en 17 maart 2023 vond het Noord-Hollands Kampioenschap Straatmaken plaats. Gastlocatie was het Infra Opleidingsbedrijf SPG-NH in Heerhugowaard. Vijf duo’s hebben hun beste kunnen laten zien met een stukje sierstraatwerk. Lees hierover meer op de nieuwspagina van onze website.

Promotie Evenementen Techniek (PET)

Dit schooljaar namen we weer deel aan acht Promotie Evenementen Techniek (PET) voor het basisonderwijs. Infra Bindt werd vertegenwoordigd door diverse aannemers. Alle evenementen waren een groot succes en hoogtepunt was weer de brug van papier die leerlingen konden bouwen. Er kwamen mooie oplossingen uit de bus, waarbij de ploeg met de sterkste brug een prijs won.

Meer informatie is te vinden op www.petevents.nl en op www.techportal.nl.

Jaarlijkse netwerkbijeenkomst

Onze jubileumbijeenkomst op 12 oktober 2022 was een groot succes. Met historicus Maarten van Rossem en Martijn Groot (Stadswerk 072) hadden we interessante sprekers!

Graag nodig ik u uit voor onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst op 18 oktober 2023 bij Hogeschool Inholland in Alkmaar. Gastspreker Gerrit Hiemstra zal ons bijpraten over de invloed van klimaatverandering op de infrasector.

Fijne zomer!

Ik bedank iedereen voor de medewerking en wens u een mooie zomer.

Gert Oerlemans,

voorzitter Infra Bindt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *