Bericht van de voorzitter

Berichten over de coronacrisis buitelen over elkaar heen. Is dit nu de tweede of al de derde golf? De lockdown wordt steeds verlengd en er geldt zelfs een avondklok, wie had dat gedacht? Gelukkig zijn de basisscholen weer open, maar voor het voortgezet en hoger onderwijs is dat nog zeer onzeker. Net als wie, wanneer, waar en met wat wordt gevaccineerd. Gelukkig schijnt er licht aan het eind van de tunnel.

De coronamaatregelen hebben uiteraard invloed op de activiteiten voor het onderwijs.

Promotie Evenementen Techniek
Nog steeds worden Promotie Evenementen Techniek (PET) voor klas 7 en 8 van het basisonderwijs in Noord-Holland georganiseerd. Een sporthal met 300 leerlingen is nu echter onmogelijk. De PET in IJmond werd daarom een online techniekquiz waar veel basisscholen in de regio IJmond aan meededen. Onze bijdrage was een filmpje van De Bie Infra. PET Haarlemmermeer en PET Haarlem zouden ook in online vorm verschijnen, maar de sluiting van de basisscholen verhinderde dat op het laatste moment.

De eerstkomende PET is op 16 maart in Zaanstad. Dit wordt een online ‘PETZ op school’. De basisscholen krijgen een digitale PET-workshop via Teams waaraan 63 basisscholen deelnemen. Infra Bindt is van de partij met het bouwen van een sterke brug van papier. Infra-aannemer Sturm Zaandam verzorgt deze workshop namens ons.

Gastlessen
In het najaar was er veel vraag vanuit het voortgezet onderwijs naar onze nieuwe gastlessen. We riepen veel gastdocenten op en konden daardoor veel afspraken maken. Deze moesten wij helaas weer annuleren toen de scholen op 15 december hun deuren sloten vanwege het oplopend aantal besmettingen. Op het moment van schrijven staan er 65 gastlessen voor 35 scholen on hold. Ook nieuwe aanvragen staan geparkeerd in verband met de onzekere coronasituatie. Er ligt dus nog een groot stuwmeer aan nieuwe gastlessen!

De basisscholen mochten op 8 februari weer open. Zodra ook de scholen in het voortgezet onderwijs weer opengaan, verwachten we een grote vraag naar onze gastlessen in het voorjaar. Gastdocenten, let op uw mailbox, want wij doen dan graag een beroep op u!

Hou vol en blijf gezond!

Gert Oerlemans,
voorzitter Infra Bindt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *