Bericht van de voorzitter

We hebben inmiddels te maken met de derde golf van de coronacrisis. Het land zit nog op slot en de avondklok is nog steeds van kracht, maar er wordt ook volop gevaccineerd. We houden de moed erin! Inmiddels zijn het voortgezet onderwijs en het mbo weer open. De meeste scholen werken met halve groepen, zodat de helft van de leerlingen op school is en de rest de lessen virtueel volgt.

 

De coronamaatregelen hebben grote invloed op de Promotie Evenementen Techniek (PET) voor klas 7 en 8 van het basisonderwijs in Noord-Holland. Voor de gastlessen zijn er nieuwe kansen.

 

Promotie Evenementen Techniek

Het is nog niet mogelijk om grote aantallen leerlingen in een sporthal met techniek te laten kennismaken. Daarom werd de PET Zaanstad op 16 maart jl. een online ‘PETZ op school’. De scholen kregen een groot aantal PET-workshops aangeboden, waaruit zij er drie konden kiezen. Totaal 51 basisscholen volgden met hun klas een digitale PET-workshop. Via Teams hadden de leerlingen contact met andere scholen en met de PET-leiding. Het was een hele happening, waar wel 1.850 leerlingen aan deelnamen.

 

Infra Bindt was ook van de partij met het bouwen van een sterke brug van papier. Bij infra-aannemer Sturm Zaandam werd hiervoor een instructiefilm van het bouwproces opgenomen. Aan de hand hiervan ging de jeugd enthousiast aan de slag.

 

Gastlessen

Nu de scholen voor het voortgezet onderwijs weer open zijn, is er weer kans voor onze nieuwe gastlessen. Op dit moment is er veel hybride onderwijs, waarbij de leerlingen zowel op school als thuis de lessen volgen. Omdat niet iedereen bij elkaar in de klas zit, zien veel scholen echter af van gastlessen.

 

Gelukkig hebben zich ook scholen bij ons gemeld die graag een online gastles willen hebben. Uiteraard zijn wij op deze vragen ingegaan. We ontwikkelen hiervoor een nieuwe online gastles. De gastdocent komt dan via MS Teams in beeld en kan in interactie met de leerlingen de informatie over de infra geven. Na dit informatieve deel volgt de workshop met een aangepaste instructiefilm over het bouwen van een brug van papier. De leerlingen kunnen deze brug dan in de klas of thuis nabouwen.

 

Geen voorjaarsbijeenkomst

Zoals u heeft gemerkt, hebben we geen voorjaarsbijeenkomst voor de donateurs georganiseerd. Dat was niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. De netwerkbijeenkomsten worden zeer op prijs gesteld en we zijn daarom van plan om de najaarsbijeenkomst al in augustus te houden. Wij hopen dan een coronaveilige bijeenkomst te kunnen organiseren.

 

In de nieuwsbrief van juni geven wij hierover meer informatie.

 

Hou vol en blijf gezond!

 

Gert Oerlemans

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *