Bericht van de voorzitter

Eindelijk worden de coronamaatregelen versoepeld, dankzij de grootschalige vaccinatie. De scholen hebben hun deuren weer wagenwijd geopend om een eindspurt te maken voor de zomervakantie. Iedereen wil er even tussenuit, de terrassen en vliegtuigen zijn weer vol … het lijkt wel of er niets is gebeurd. Maar niets in minder waar.

 

Promotie Evenementen Techniek

Door de coronamaatregelen zijn dit jaar veel Promotie Evenementen Techniek (PET) voor klas 7 en 8 van het basisonderwijs in Noord-Holland afgeblazen. Op 16 maart jl. vond PET Zaanstad wel online plaats. Dit was een groot succes.

 

Van 8 t/m 17 juni vond ook een PET plaats in Den Helder, waaraan een groot aantal basisscholen uit de Kop van Noord-Holland deelnam. Deze PET vond plaats in het nieuwe TekPark in Den Helder. Doordat deze PET over acht dagen was verdeeld, konden zo’n 100 leerlingen per dag worden ontvangen met voldoende ruimte om afstand te houden. Vanwege die acht dagen hebben wij geen bijdrage van een aannemer gevraagd. Vrijwilligers hebben alles in goede banen geleid.

 

Goed nieuws is dat er volgend jaar een tiende PET bijkomt: PET West-Friesland Oost in Grootebroek. De al bestaande PET’s zijn in Alkmaar, Den Helder, Gooi en Vechtstreek, Haarlem, Haarlemmermeer, IJmond, West-Friesland (West), Waterland en Zaanstad. Meer informatie over data en locaties is te vinden op www.petevents.nl en op www.techportal.nl.

 

Gastlessen

Het voortgezet onderwijs is met een eindspurt bezig. Gelukkig hebben enkele scholen nog een gaatje voor onze gastlessen kunnen vinden. Op verzoek hebben wij een nieuwe online gastles ontwikkeld met een aangepaste versie van de instructiefilm om een brug van papier te maken. Door de hybride lessen – de helft van de leerlingen thuis en de helft op school – konden de online gastlessen niet worden ingezet.

 

Voor het nieuwe schooljaar is er al veel interesse in onze gastlessen. De eerste afspraken zijn al gemaakt, dus we kunnen volgend schooljaar heel wat verwachten!

 

Ik wens iedereen een veilige en ontspannen zomervakantie.

 

Gert Oerlemans,

voorzitter Infra Bindt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *