Bericht van de voorzitter

Het schooljaar is nu drie maanden oud en het coronavirus waart weer in alle hevigheid rond. Wederom is de anderhalvemetersamenleving ingesteld en zijn andere beperkende maatregelen van kracht. Tot begin november konden alle geplande gastlessen en beroepenavonden gelukkig doorgaan. Inmiddels zijn vier beroepenavonden afgezegd en is het even afwachten of de gastlessen door kunnen gaan.

 

Gastlessen

In het nieuwe schooljaar zijn we snel gestart met onze gastlessen. De scholen zijn erg enthousiast en de aanvragen komen nog steeds binnen. Scholen willen de schade inhalen. We hebben met 45 scholen contact en met 25 scholen al afspraken gemaakt. Op dit moment zijn 49 gastlessen vastgelegd en zoeken wij gastdocenten voor 26 lessen. Totaal staat de teller dus op 75 gastlessen!

Of deze allemaal door kunnen gaan, hangt af van de coronamaatregelen. Verder zijn wij afhankelijk van de volle agenda’s van onze gastdocenten. Daarom blijven we op zoek naar nieuwe enthousiaste vakgenoten die ambassadeur voor de infra willen worden, want de jeugd heeft de toekomst!

 

Dag van de gastdocent

Op 28 oktober was de Dag van de gastdocent. Veel docenten kwamen bijeen om hun ervaringen te delen met vakbroeders. Wat moet er veranderen aan de informatie, wat werkt wel en wat niet? Wij namen ook afscheid van Jaap Kostelijk, onze oudste en meest productieve gastdocent.

We werden vervolgens bijgepraat door Marina van der Wal, die een lezing gaf over de pubers aan wie wij lesgeven. Hoe benader je deze leeftijdsgroep op de juiste manier? In ieder geval niet met vermaningen zoals ‘ga toch rechtzitten joh!’ Veel toehoorders doen dat graag vanuit de Costa Brava-houding: zoveel mogelijk horizontaal. Het blijkt dat deze groep met die benadering het beste luistert.

We gaan dit evenement elk jaar aan het begin van het schooljaar organiseren.

 

Promotie Evenementen Techniek

Inmiddels zijn wij ook weer gestart met de Promotie Evenementen Techniek (PET’s) voor het basisonderwijs. PET Alkmaar, PET IJmond en PET West-Friesland Oost waren een groot succes. Aannemers namen deze dagen voor hun rekening, waarbij de leerlingen een brug van papier konden bouwen. Er kwamen mooie kunstwerkjes uit de bus, waarbij de ploeg met de sterkste brug een prijs won.

De overige PET’s kregen te maken met de verscherpte coronamaatregelen. Daarom werden de PET’s in Gooi en Vechtstreek, West-Friesland West en Haarlemmermeer verplaatst naar het voorjaar van 2022. Meer informatie en data zijn te vinden op www.petevents.nl en www.techportal.nl.

Ik wens iedereen een gezonde feestmaand!

 

Gert Oerlemans,

voorzitter Infra Bindt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *