In the spotlight: Tim Laan

Tim heeft duidelijke doelen voor ogen: uitvoerder worden en het bedrijf van zijn vader overnemen. Hij volgt de opleiding Vakman gww bij het Regio College en doet ervaring op als grondwerker bij de regionale aannemer Markus B.V. “Het is voor mij het mooiste vak dat er is.”

 

“Stilzitten is niets voor mij”, aldus Tim. “Ik werk nu op het project Dijklander Ziekenhuis in Purmerend aan een grote straatrenovatie. We verwijderen de oude verharding en de bomen, zetten keerwanden, vervangen het riool en brengen nieuwe bestrating aan. Die afwisseling is lekker: ik doe van alles en zit regelmatig op de shovel, de kraan of de trekker. Erg leuk vind ik dat je iets moois voor een ander maakt.”

 

“Mijn broer heeft als uitvoerder stage gelopen bij Markus en mijn vader heeft in Duitsland een aannemersbedrijf in de infra en een verhuurbedrijf in grondverzetmachines. Daardoor kende ik het vak al. Het was een bewuste keuze om voor de mbo-opleiding Vakman gww te kiezen. Via SPG Noord-Holland ben ik bij het Regio College terechtgekomen. Op woensdag ga ik naar school en de andere dagen werk ik, dat is voor mij een goede combinatie. Natuurlijk is het wel eens zwaar om na een dag regen ’s avonds in de boeken te duiken, maar het meeste krijg ik op school wel af. De belasting van werken en leren valt me erg mee.”

 

Tim kreeg het advies in te stromen op niveau 2 van de opleiding, om het vak vanaf de basis te leren. “Dat was een goed advies. Grondwerk is lastiger dan ik dacht en dat leer je in de praktijk. Een riool bijvoorbeeld moet op bepaalde maten liggen om goed uit te komen bij een put. Daar moet je je koppie bij houden. Ik ga door met niveau 3 en 4 zodat ik weet waarover ik praat. Uitvoerder wil ik worden, omdat je dan deels binnen en deels buiten werkt, dat spreekt mij aan.”

 

“Ik zit nu in het tweede jaar van de tweejarige opleiding niveau 2 en vanaf het begin werk ik al bij Markus. Dat was mijn eigen keuze. Alles is goed geregeld hier. Als ik ergens om vraag, zoals kleding en werkschoenen, dan krijg ik dat. En ik heb erg leuke collega’s, dat vind ik heel belangrijk. Meerdere collega’s zie ik als leermeester. Ze nemen me serieus, nemen de tijd om iets uit te leggen en zijn bereid om het nog een paar keer te herhalen. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Negen van de tien keer ben ik er als eerste en negen van de tien keer ga ik als laatste weg.”

 

“Het bedrijf van mijn vader, Alex de Kroon, wil ik uiteindelijk overnemen. Maar eerst nog doorleren. In de praktijk leer ik snel en over het vak ben ik heel enthousiast. Er zijn genoeg kansen in de infra, want er is binnen en buiten veel werk te doen. En dat vroege starten? Daar heb ik totaal geen moeite mee.”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *