Bericht van de voorzitter

Na twee coronajaren waarin diverse activiteiten stillagen, bruist 2022 gelukkig weer. Scholen hebben dit schooljaar al 130 gastlessen aangevraagd, waarvan we inmiddels een groot deel hebben ingevuld. De Promotie Evenementen Techniek voor basisschoolleerlingen vinden ook weer op locatie plaats en wij organiseren onze najaarsbijeenkomst voor donateurs. Dit keer geen gewone bijeenkomst, maar de viering van 10 jaar Infra Bindt, een mooie mijlpaal! Zet u woensdag 12 oktober alvast in uw agenda?

Gastlessen
Gelukkig zijn de besmettingscijfers gedaald en kunnen we weer volop gastlessen organiseren. De scholen zijn met een inhaalslag bezig en de aanvragen blijven binnenkomen. Ze hebben niet allemaal ruimte in het resterende schooljaar, maar willen volgend jaar graag met ons verder. Totaal staat de teller nu op 130 gastlessen, net zoveel als voor de coronacrisis! Dit aantal kan nog stijgen, omdat nog niet elke school een keus heeft gemaakt. We hebben inmiddels 98 gastlessen vastgelegd en zoeken nog gastdocenten voor 32 lessen.

Gastdocenten
Onze gastdocenten hebben hun best weer gedaan voor de klas, ondanks hun volle agenda’s. Sinds de vorige nieuwsbrief hebben vier nieuwe gastdocenten zich bij ons aangemeld en daar zijn we erg blij mee! Natuurlijk zijn extra gastdocenten nog steeds van harte welkom, want vele handen maken licht werk.

Promotie Evenementen Techniek (PET)
De afgelopen periode vonden de PET’s in Haarlem, Haarlemmermeer en Zaanstad plaats. De evenementen waren weer een groot succes. Diverse aannemers stonden hier namens Infra Bindt en zij wisten de leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs goed te boeien met de techniek. De leerlingen bouwden een brug van papier – vast onderdeel van de PET’s – waarbij het team met de sterkste brug de wedstrijd won.

Op 12 en 13 mei vindt PET West-Friesland West plaats en vanaf 7 juni staat PET Den Helder gepland. Tijdens dit laatste evenement kan twee weken aan techniek worden gesleuteld.
Meer informatie is te vinden op www.petevents.nl en op www.techportal.nl.

Graag tot ziens op onze bijzondere najaarsbijeenkomst op 12 oktober!

Gert Oerlemans,
voorzitter Infra Bindt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *