Infra Bindt op schoolbezoek

Door bedrijfsleven, overheid en onderwijs bij elkaar te brengen, bevorderen we een betere aansluiting van het opleidingsaanbod op de daadwerkelijke behoefte in de infra. Een van onze activiteiten is het geven van gastlessen aan leerlingen van klas 2 en 3 van het voortgezet onderwijs, die gaan kiezen voor een vervolgopleiding op mbo- of hbo-niveau.

Gastles
De gastles duurt 1 of 2 lesuren en bestaat uit een informatief deel en een actieve workshop, afgestemd op de klas. Een schooldocent is aanwezig om de les in goede banen te leiden. Onze gastdocent vertelt iets over de sector en het eigen bedrijf, deelt ervaringen en legt de vervolgopleidingen op mbo-niveau (1, 2, 3 en 4; BOL en BBL) en hbo-niveau uit.

Workshop ‘Kennismaken met de infra’
Tijdens het actieve deel van de gastles, de workshop, tekenen leerlingen zelf de inrichting van een nieuwbouwwijk op schaal 1:200. Ze moeten dan nadenken over alles wat nodig is om in een wijk te kunnen wonen en werken. De leerlingen krijgen van Infra Bindt een lespakket met papieren vouwblad, kleurpotloden en een liniaal, die ze mogen houden.

Gastles met workshop aanvragen?
De school kan via het contactformulier op onze website het verzoek indienen voor een of meerdere gastlessen met workshop op een bepaalde dag en op een specifiek tijdstip. Dit verzoek zetten we uit bij al onze gastdocenten: circa 100 professionele vrijwilligers die werkzaam zijn bij onze partners. Vervolgens brengen we de school en de docent met elkaar in contact en zorgen we voor de lespakketten.

Al 65 gastlessen gepland
In het vorige schooljaar 2018-2019 gaven we 130 gastlessen en voor dit schooljaar 2019-2020 hebben we al 65 gastlessen afgesproken. De recente staan op de evenementenkalender op onze website.

Word gastdocent!
Het ontbreekt veel docenten aan tijd. Het leeuwendeel van de gastlessen wordt nu gegeven door overheidsmedewerkers.

Om een inspirerend beeld van de infra te geven, zoeken wij dringend jonge medewerkers van aannemers en adviesbureaus die een dag per jaar kunnen vrijmaken voor dit belangrijke promotiewerk in de vorm van gastlessen en workshops. Vele handen maken licht werk en het gaat om onze toekomstige collega’s!

Infra Bindt zorgt voor het contact met de school en de lespakketten. Ook leveren wij een USB-stick aan met een PowerPoint-presentatie en diverse promotiefilmpjes die je als gastdocent naar eigen inzicht kunt vertonen, aangevuld met eigen praktijkverhalen. Veel voorbereidingstijd is niet nodig.

Meld je aan via het contactformulier op onze website! Vooral in de regio Amsterdam – Haarlemmermeer – Haarlem kunnen we nog veel enthousiaste gastdocenten gebruiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *