Live ontmoetingen op de zomerbijeenkomst

Eindelijk kon het weer: na bijna twee jaar kwamen zo’n 25 donateurs en andere belangstellenden bijeen tijdens de zomerbijeenkomst van Infra Bindt. Thema was de herinrichting van het racecircuit in Zandvoort met een boeiende presentatie van Max Moerke, regionaal directeur van KWS Infra en toenmalig bedrijfsleider.

 

De opdracht bestond uit het vernieuwen van het asfalt op het circuit zelf, de bouw van een publieks- en een VIP-tunnel en de aanleg van een dienstweg. De ontwerpfase ging begin april 2019 van start en de uitvoering vond plaats in de periode november 2019 tot half februari 2020. KWS Infra was hiervoor verantwoordelijk en werkte nauw samen met de Italiaanse baanarchitect Dromo en zusterbedrijven Holland Scherm, Kondor Wessels en De Groot Vroomshoop.

 

Een grote uitdaging was de korte tijd tussen ontwerp en realisatie, waardoor al in een vroeg stadium keuzes gemaakt moesten worden voor zeer kritieke leveranties. Ook de kombochten met hellingen tot wel 32% en de tunnels in de duinen gaven grote druk op ontwerp en maakbaarheid. Door te leren van Dromo en het Britse circuit Silverstone, de ploeg te selecteren op consistentie in de uitvoering, de asfaltmachines aan te passen én te oefenen is het gelukt om het werk op het vereiste kwaliteitsniveau en volgens de planning op te leveren.

 

Max en zijn team hebben zich ingespannen om de taalbarrières te beslechten en open en transparant te communiceren. Dankzij de korte lijnen binnen de projectorganisatie en ieders inzet is er doelgericht geacteerd. Ook de bereidheid om eigenaarschap te dragen en het lef om beslissingen te nemen hebben belangrijk bijgedragen aan het projectresultaat. De zachte winter zorgde voor een beetje gewenst geluk.

 

Op 5 september 2021 werd het vernieuwde circuit ingewijd met de eerste Formule 1-race sinds 36 jaar in Zandvoort. Een winnende Max (Verstappen) én een trotse Max (Moerke) waren van de partij!

 

Oproep van de voorzitter

Voorzitter Gert Oerlemans sloot het inhoudelijke deel af met een oproep voor leuke infraberichten voor de social media van Infra Bindt. Dit om jongeren warm te maken voor de sector. Ook riep hij de donateurs op extra gastdocenten te werven gezien het grote aantal aanvragen dat wordt verwacht.

 

De voorjaarsbijeenkomst van Infra Bindt zal plaatsvinden op donderdag 24 maart vanaf 15.00 uur, eveneens in het Infra Opleidingscentrum in Heerhugowaard. Suggesties voor onderwerpen zijn welkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *