Bericht van de voorzitter

De zomer is weer voorbij. Ik hoop dat u een mooie vakantieperiode heeft gehad. De scholen zijn weer begonnen en we hopen dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Op 26 augustus vond de zomerbijeenkomst voor donateurs en andere belangstellenden plaats, waarbij we elkaar eindelijk weer echt konden ontmoeten. Op het programma stond een interessante lezing over de renovatie van het racecircuit in Zandvoort door KWS Infra.

 

Gastlessen

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en er worden volop plannen gemaakt. Kennelijk willen de scholen de schade van het afgelopen schooljaar inhalen, want we krijgen nu veel aanvragen voor gastlessen in het voortgezet onderwijs. Vorig schooljaar konden wij er helaas maar 18 geven, de rest werd gecanceld. Dat aantal staat in schril contrast met de 130 gastlessen die wij in het schooljaar 2018-2019 nog verzorgden.

 

De gastdocenten hebben hun agenda’s geraadpleegd om een les in te plannen en de eerste afspraken voor gastlessen zijn alweer gemaakt. Vanwege het verwachte aantal aanvragen blijven we op zoek naar enthousiaste gastdocenten die ons mooie vak willen promoten. Want de jeugd heeft de toekomst, ook binnen de infra!

 

Promotie Evenementen Techniek

In het nieuwe schooljaar staan 10 Promotie Evenementen Techniek (PET) voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs in Noord-Holland op stapel.

 

Op 30 september en 1 oktober a.s. is de PET in Alkmaar. Twee aannemers nemen elk een dag voor hun rekening, waarbij de leerlingen uit Alkmaar en omgeving hun hart kunnen ophalen aan alle techniekopdrachten. Bij onze stand kunnen ze een brug van papier bouwen, waarbij de ploeg met de sterkste brug een prijs wint.

 

De overige PET’s zijn dit najaar in IJmond, West-Friesland Oost, Gooi en Vechtstreek, West-Friesland West en Haarlemmermeer. Meer informatie is te vinden op www.petevents.nl en op www.techportal.nl.

 

Ik wens iedereen een gezond najaar.

 

Gert Oerlemans,

voorzitter Infra Bindt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *