Themaweek Horizon College leerjaar 1

Startende studenten van de mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw en Infra BOL4 komen bij het Horizon College eerst in een combiklas terecht. Zo helpen we de studenten een goede keuze tussen bouw en infra te maken. In februari hielden we met dit doel ook een themaweek, met excursies naar interessante bouwprojecten en andere activiteiten.

De meeste nieuwe studenten willen een bouw gerelateerde opleiding volgen, maar weten niet goed of ze voor Bouwkunde of Infra zullen kiezen. Met name van Infra hebben ze nog geen duidelijk beeld. Wat gebeurt daar allemaal? Wat kan ik worden? Welke werkzaamheden kan ik daar uitvoeren?

In het eerste halfjaar van de opleiding volgen de studenten lessen in zowel Bouwkunde als Infra en voeren ze projecten uit met een gecombineerde invulling. Ook nodigen we van beide vakgebieden mensen uit het bedrijfsleven uit om gastlessen te geven. Daarnaast organiseren we excursies om de studenten een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van bouw en infra. Na het eerste halfjaar maken de studenten een keuze en volgen de rest van hun vierjarige opleiding één van deze twee richtingen.

In februari hielden we een themaweek om de studenten tegen het einde van dit eerste halfjaar nog meer inzicht te geven. De week was gevuld met bezoeken aan verschillende bouwprojecten. Een greep uit de activiteiten die op het programma stonden:

  • projectbezoek ‘De Groene Boog’: aanpassing/aanleg van A16 bij Rotterdam;
  • projectbezoek Levvel: verbeteren, renoveren en aanpassen van de Afsluitdijk;
  • projectbezoek Zuidas Amsterdam: Zuidasdok, Station Amsterdam Zuid en vernieuwing A10 Zuid;
  • projectbezoek Blankenburgverbinding: aanpassing A24 bij Rotterdam;
  • bezoek aan de Infratech;
  • projectbezoek N243;
  • gastlessen door verschillende infrabedrijven.

De ontvangende bedrijven vertelden onze studenten bevlogen over het vakgebied en de mogelijkheden. Zo proberen we zoveel mogelijk studenten te enthousiasmeren, met name voor de infra.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *