NH-Kampioenschap Straatmaken van hoog niveau

De grote praktijkhal van SPG Noord-Holland was op 16 en 17 maart 2023 het strijdtoneel van het Noord-Hollands Kampioenschap Straatmaken. Vijf duo’s bogen zich over de aanleg van 25m2 sierbestrating: een kleurig tafereel met Amsterdamse kades en grachten. Manolito van Bommel en Justen Groot wonnen de eerste prijs.

De wedstrijdopdracht was uitdagend, beamen de winnaars desgevraagd. Ze gaan naar huis met de gouden straatmakershamer, een belangrijke erkenning voor hun vakmanschap én een fantastische aanbeveling bij nieuwe werkgevers. Daarnaast krijgt het winnende werkstuk een ereplekje in de hoofdstad.

De juryleden – Kees Holthuijsen (Gemeente Dijk en Waard) en Jan van Diepen (Gemeente Alkmaar) – beoordeelden de resultaten. Straatmaken vraagt samenwerking, precisie en tempo. De deskundigen waren lovend over het niveau van de mannen. “Het was een moeilijke beslissing”, aldus Kees. “De verschillen waren minimaal.”

SPG-NH is de organisator van het tweejaarlijkse evenement. Het opleidingsbedrijf voor de grond-, weg- en waterbouw schoolt straatmakers en begeleidt de vakmannen naar werk. De opleidingen worden aangeboden in samenwerking met het Regio College. Dit ROC, met de hoofdlocatie in Zaandam, heeft in Heerhugowaard een aparte vestiging voor de infra-opleidingen.

De mbo-opleiding voor straatmaker is populair. Naast een vierdaagse werkweek volgen studenten een betaalde lesdag. “Werk gegarandeerd”, weet SPG-NH-directeur Peter Bakker. “Er is grote vraag naar goede vaklieden in de infra. Nu en in de toekomst.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *