Verhalen uit de praktijk: Roel van Diepen in opleiding in de Infra

Het Horizon College is een van de partners van Infra Bindt. Door de samenwerking met onder meer het bedrijfsleven krijgen studenten de kans praktijkervaring op te doen. Roel van Diepen voltooide twee concrete projectopdrachten als Proeve van Bekwaamheid en haalde daarmee zijn vakdiploma in de Infra.

 

“Tijdens mijn opleiding had ik al eerder stage gelopen. In het tweede jaar liep ik als assistent mee met een uitvoerder van KWS en in het derde jaar zat ik bij Van ’t Hek in de werkvoorbereiding. Mijn examenopdrachten in het vierde jaar deed ik weer bij KWS: een onderhoudsplan schrijven en een uitvoeringswerk voorbereiden en begeleiden. Al mijn stages vond ik leuk, elke dag ging ik er met plezier naartoe.”

 

Onderhoudsplan schrijven

“De opdrachten duurden allebei 13 weken. Ik kwam eerst op kantoor voor een onderhoudsproject voor de provincie Noord-Holland. KWS onderhoudt alle infrastructuur in de regio Gooi en Vechtstreek en in de regio Zaanstreek-Waterland. Voor het onderhoudsplan voor een faunavoorziening inspecteerde ik de kwaliteit, maakte een planning en een begroting. Daarmee ging ik met de onderhoudsmanager, mijn stagebegeleider, naar de uitvoering toe om advies te geven. Om de opdracht goed te doen moet je weten waar je de eisen kunt vinden en moet je zelfverzekerd zijn om ze te bespreken met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. Na onze gesprekken hebben ze de jaarplanning nog wat aangepast.”

 

Vervanging straatmeubilair organiseren

“In de tweede opdracht was ik verantwoordelijk voor de vervanging van het straatmeubilair in de regio Zaanstreek-Waterland. Dat ging misschien wel om meer dan 600 onderdelen die vervangen moesten worden, waaronder borden, prullenbakken en picknickbanken. Ik deed het hele traject: vanuit de nulmeting een inventarisatie doen om te kijken wat aan vervanging toe was, gesprekken voeren met leveranciers over prijzen en levertijden, de inkoopcontracten opstellen samen met de werkvoorbereiding, de planning maken en de uitvoering begeleiden. Ik heb mijn rijbewijs en kreeg een auto van KWS te leen om mijn werk te doen. Vooral de gesprekken met de leveranciers en al het regelwerk vond ik erg leuk. Het was best lastig om in te schatten hoe lang ik erover zou doen om op tijd klaar te zijn, maar het is gelukt. Alles was op tijd vervangen.”

 

Volgende stap

Met een prachtige eindbeoordeling voor beide opdrachten en de eerder goed afgelegde examens behaalde Roel zijn diploma als middenkaderfunctionaris Infra aan het ROC Horizon College. Maar hij heeft nieuwe ambities. “Toen ik op de middelbare school zat, werd vlak bij ons huis de Westfrisiaweg in Zwaag aangelegd. Ik vond het bijzonder om te merken dat de doorstroming daarna echt veel beter was. Wegen, bruggen en tunnels vond ik altijd al interessant en zie je overal om je heen. Het leuke van de Infra is dat je door het hele proces gaat. Ook de combinatie van buiten en binnen maakt het voor mij zo leuk en de collega’s zijn heel vriendelijk. Daarom koos ik voor een opleiding in de Infra. Ik wil graag uitvoerder worden en daarna opklimmen tot projectleider. Ik ben daarom gestart met de hbo-opleiding Civiele Techniek bij Hogeschool Inholland in Alkmaar. Hopelijk hebben we snel weer fysiek onderwijs, want nu is er veel online.”

Eerder gelopen inspectie van een dassentunnel. Hiervan is een analyse gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *