Bericht van de voorzitter

De tweede golf van de coronacrisis houdt aan. Alle Promotie Evenementen Techniek (PET’s) voor klas 7 en 8 van het basisonderwijs in Noord-Holland hebben de bakens daarom verzet. Het is onder de huidige beperkingen niet mogelijk een techniekfestijn voor 300 basisschoolleerlingen in een sporthal te organiseren. Met veel creativiteit worden nieuwe vormen bedacht om de scholieren toch kennis te laten maken met de techniek.

 

PET IJmond koos voor een online spektakel: een techniekquiz waaraan de basisscholen in deze regio konden meedoen. De techniek werd op een leuke manier met gekke mannetjes en vrouwtjes uitgebeeld. Wij deden ook mee door een vraag te verzinnen, die door De Bie Infra in een leuk filmpje over een mobiele kraan werd gesteld. PET Haarlemmermeer en PET Haarlem gaan in januari iets soortgelijks organiseren.

Online voorlichting

Ook de voorlichtingsavonden bij het voortgezet onderwijs zijn grotendeels online gegaan. Avonden met informatiekraampjes, presentaties en veel bezoekers zijn in deze anderhalvemetersamenleving gewoon niet mogelijk. Onze voorlichters doen mee en dragen hun kennis vanachter het beeldscherm zo goed mogelijk aan de scholieren over. Daar neem ik mijn petje diep voor af!

 

Grote vraag naar gastlessen

Er is goed nieuws over onze gastlessen! De aangepaste vorm slaat goed aan. Er komen veel meer verzoeken dan verwacht. Er zijn nieuwe scholen bij die ons via de website wisten te vinden. Uiteraard nemen wij bij het geven van de gastlessen alle coronamaatregelen in acht.

Er doen op het moment van schrijven 17 scholen mee, die totaal 65 lessen hebben aangevraagd. Hiervan staan 28 gastlessen al vast, voor 21 lessen zoeken wij nog gastdocenten, en 16 lessen zitten nog in de pijplijn. Gastdocenten, let op uw mailbox, want wij doen regelmatig een beroep op u!

 

Sterkte, houd vol en blijf gezond! Ik wens u ondanks de corona prettige feestdagen.

 

Gert Oerlemans,

voorzitter Infra Bindt

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *