Donateurs

Infra Bindt blijft verbinden

 

Samen sta je sterk! Met dit motto ging Infra Bindt in 2012 van start. Het hoofddoel van ons samenwerkingsverband blijft intact: ons mooie vak onder de aandacht van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs brengen. Zo stimuleren wij dat zij steeds vaker kiezen voor het infraberoepsonderwijs. Alleen door samen te werken kunnen wij dit bereiken.

 

Het bestuur lobbyt continu om het aantal deelnemers te vergroten. In 2012 begonnen we met een enthousiaste groep van 5 scholen, 26 aannemingsbedrijven, 4 adviesbureaus en 20 overheidsdiensten. Totaal 55 deelnemers. Ondanks enkele afvallers, bijvoorbeeld door bedrijfsbeëindiging, is dit aantal inmiddels gegroeid naar 88! Ons samenwerkingsverband bestaat nu uit 8 scholen, 39 aannemingsbedrijven, 10 adviesbureaus, 26 gemeenten en 5 andere overheidsorganisaties.

 

Nova College gestopt

Het Nova College heeft helaas de deuren van de infra-opleiding moeten sluiten wegens een tekort aan leerlingen. De opleiding was in een neerwaartse spiraal terechtgekomen, die wij helaas niet konden keren. Aan het eind van het schooljaar 2019-2020 studeerden de laatste studenten Middenkaderfunctionaris Infra af. Dat vinden wij erg jammer voor deze mbo-4 opleiding in het IJmondgebied! Gelukkig is er een uitstekende spoorverbinding naar het Horizon College in Heerhugowaard en naar het ROC van Amsterdam, waar deze opleiding ook wordt gedoceerd.

 

Veranderingen zullen er altijd zijn, maar de kern is een grote, stabiele groep van enthousiaste partners. Door de restricties zijn enkele activiteiten nu niet mogelijk, maar Infra Bindt blijft zich inspannen om in Noord-Holland de instroom te stimuleren, en opleiding goed op de praktijk te laten aansluiten voor een gezonde sector. Ook in deze tijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *