Bericht voorzitter

Voorjaarsbijeenkomst wordt Najaarsbijeenkomst

 

Elke dag hebben we te maken met een nieuwe werkelijkheid. Vanwege de coronamaatregelen ging onze Voorjaarsbijeenkomst op 26 maart niet door. De interessante onderwerpen zijn nu verschoven naar onze Najaarsbijeenkomst op donderdag 26 november 2020 vanaf 15.00 uur.

 

Corona heeft een enorme impact op ons persoonlijke leven, onze bewegingsvrijheid en ons gevoel van veiligheid. Inmiddels is iedereen zich bewust van de risico’s van het virus en werken velen van u thuis. De maatregelen hebben ook gevolgen voor onze gastlessen en de Promotie Evenementen Techniek (PET’s).

 

82 gastlessen

De intelligente lockdown en de sluiting van de scholen hebben ertoe geleid dat we alle infragastlessen bij het voortgezet onderwijs in de periode 16 maart tot einde schooljaar hebben geannuleerd. Er stonden er minimaal 126 voor 2019-2020 gepland. Na het afzeggen van 44 gastlessen komen we uit op een totaal van 82. Nog steeds een mooi aantal, met dank aan onze gastdocenten.

 

5 PET-deelnamen

Samen met enkele bedrijven namen we deel aan vijf Promotie Evenementen Techniek (PET’s) voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs in Noord-Holland. De laatste PET’s in Zaanstad, Den Helder en Purmerend zijn afgelast, maar we hebben er vertrouwen in dat ze in het nieuwe schooljaar weer van start kunnen gaan.

 

Geen circuit zonder infra

Op 27 en 28 februari stond het Noord-Hollands Kampioenschap Straatmaken op het programma met als thema ‘Geen circuit zonder infra’. Simon en Manolito, studenten SPG Noord-Holland/Regio College, zijn het winnende koppel. Het leuke is: hun werkstuk verschijnt binnenkort bij de entree van het circuit van Zandvoort, gelegd door Simon en Manolito zelf! Gekoppeld aan dit evenement vond onze Open Infradag plaats, die we samen met het infraonderwijs organiseerden.

 

Ik wens u veel sterkte in deze bijzondere tijd en graag tot ziens in goede gezondheid bij onze Najaarsbijeenkomst. Zet u die datum alvast in uw agenda?

 

Gert Oerlemans,

voorzitter Infra Bindt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *