Studenten SPG Noord-Holland/Regiocollege winnen NH Kampioenschap Staatmaken

En gaan met hun winnende werkstuk naar het circuit van Zandvoort

 

Ze zagen het totaal niet aankomen, maar tijdens het NH Kampioenschap Straatmaken hebben Simon Beemsterboer en Manolito van Bommel als koppel de titel Noord Hollands Kampioen Straatmaken in de wacht gesleept. Simon: “We hadden er wel op gehoopt, maar je weet nooit hoe het loopt. Onze werkwijze? Veel passen en meten en natuurlijk overzichtelijk en netjes werken.” Manolito: “Het is een hele eer dat wij uitgeroepen zijn tot de grote winnaars!”

Simon en Manolito zijn nog in opleiding bij SPG Noord Holland en het Regio College. Dit combineren ze met hun werk bij Boos Bestratingen BV. De jonge vakhelden ontvingen op 28 februari, bij SPG Noord-Holland in Heerhugowaard, uit handen van wethouder Bert Fintelman, De Gouden Straathamer; de felbegeerde trofee van dit kampioenschap. Het kampioenschap is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Infra Bindt, SPG Noord-Holland en het Regio College.


De kampioenen

Om 15.30 uur steeg de spanning op de wedstrijdvloer. De tweekoppige jury, Dave Herwaarden, toezichthouder stadsdeel Zeeburg en Kees Holthuijsen, toezichthouder gemeente Langedijk, beoordeelden op dat moment de werkstukken van de deelnemers. Is er netjes gewerkt? Is het patroon van de tekening aangehouden? Hebben we hier te maken met beginners of met vakmensen? Na een uitgebreid juryberaad kwam om 16 uur het verlossende woord. Simon en Manolito zijn de grote winnaars, omdat het werk tot in de details klopt. Er is fijn gesneden, precies gelegd, netjes gewerkt, kortom de mannen hebben werk van hoge kwaliteit geleverd.

 

Geen circuit zonder infra
Het kampioenschap vond plaats op 27 en 28 februari en had als thema ‘Geen circuit zonder infra’. Zes leerbedrijven in onze provincie vaardigen elk een duo af: straatmakers in opleiding die het vakmanschap dat ze aan het leren zijn in de praktijk brengen. De gedreven koppels kregen twee dagen de tijd om als beste een opdracht uit te voeren. En die opdracht stond uiteraard in het teken van het circuit.

Het thema was niet alleen in de opdracht terug te zien. Er was overal aan gedacht. Bezoekers konden testen of ze over raceskills beschikken, er was een raceauto aanwezig en er werd een uitgebreide presentatie gegeven over de totstandkoming van het circuit van Zandvoort. Het resultaat is ook in Zandvoort in de smaak gevallen. Het werkstuk zal binnenkort bij de entree van het circuit verschijnen, gelegd door Simon en Manolito.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *