Gastlessen aangepast

Gastlessen aangepast

 

Na evaluatie van onze gastles ‘Kennismaken met de infra’ hebben we deze aangepast. Het programma is nu ingekort tot 1 uur en uitgewerkt in twee varianten, afhankelijk van het type leerling. De eerste afspraken zijn alweer gemaakt. Ondanks de coronarestricties willen we ook dit schooljaar weer vele leerlingen enthousiast maken voor ons mooie vak.

 

Gelukkig konden de scholen na de zomervakantie weer open. Er gelden strenge afstandsnormen, zodat leerlingen en docenten niet met elkaar in direct contact komen. Fysieke ontmoeting met ouders en andere volwassenen wordt sterk beperkt. Gelukkig organiseert het voortgezet onderwijs nog steeds beroepenvoorlichting, al is het soms online. De voorlichters van onze opleidingsscholen passen zich hier flexibel op aan.

 

Wat de gastlessen betreft hebben we al elf afspraken met het voortgezet onderwijs kunnen maken. Andere scholen zijn terughoudend om externe docenten toe te laten en dat respecteren wij uiteraard. Ook hierin volgen wij het beleid van de scholen.

 

Aangepaste gastles

Door de coronamaatregelen hebben wij de gastlessen niet samen met de gastdocenten, maar in ons Operationele Team geëvalueerd. Uit onze evaluatie bleek dat de gastles ‘Kennismaken met de infra’ voor het voortgezet onderwijs ‘op de schop’ moest. Deze lessen duren nu 1 lesuur en verschijnen voortaan in twee vormen:

  • voor de vmbo- techniekscholen (niveau 1 t/m 3 BBL): informatie over uitvoerende beroepen en aansluitend een praktische workshop met de opdracht om een brug te bouwen;
  • voor mavo/havo/vwo-scholen (niveau 4 BOL en hbo): informatie over ontwerpende en leidinggevende beroepen en aansluitend een workshop met de opdracht om een complete woonstraat te ontwerpen.

 

De te bezoeken school kiest, in overleg met ons, welke gastles wordt gegeven.

 

Word gastdocent!

We blijven op zoek naar jonge medewerkers van aannemers en adviesbureaus die een dag per jaar kunnen vrijmaken voor dit belangrijke wervingswerk. Vele handen maken licht werk en het gaat om onze toekomstige collega’s!

 

Wie meldt zich aan als gastdocent? Gebruik hiervoor het contactformulier op onze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *