Open Dagen Infra Bindt op 6 december en 15 februari

Op 6 december 2023 en 15 februari 2024 hield Infra Bindt weer twee succesvolle Open Dagen. Daarnaast geven we voorlichting op basisscholen, organiseren technische opdrachten in de praktijkhal van SPG-NH en geven gastlessen met workshops op het voortgezet onderwijs. Daardoor weten we elk jaar enthousiaste nieuwe studenten voor een opleiding in de infra aan te trekken. De eerste kandidaten hebben zich alweer aangemeld!

 

De Open Dag op 6 december werd bezocht door 25 jonge mensen die een opleiding in de infra overwegen. De opkomst op 15 februari was met 16 bezoekers iets lager. Iedereen had er zin in om er weer een mooie dag van te maken en de eerste belangstellenden stonden al vóór 16.00 uur voor de deur. De bezoekers doorliepen enthousiast het circuit in de hal om vragen te beantwoorden en technische opdrachten uit te voeren. Leerlingen van diverse infra-opleidingen stonden klaar om hulp te bieden. Daarna konden de bezoekers onder het genot van een kop koffie en een lekkere koek al hun vragen over de opleiding en de school stellen aan de desbetreffende docent. Al met al weer gezellige en succesvolle dagen met mooie gesprekken.

 

Beide Open Dagen vonden plaats in het Infra Opleidingscentrum in Heerhugowaard.

Promotie voor de infra

Maandag 17 juni jl. werd onze spiksplinternieuwe promotiekeet afgeleverd. Er zijn inmiddels stickers opgeplakt om de keet een mooie en opvallende uitstraling te geven. Deze zomer gaan we de keet verder gebruiksklaar maken.

 

De keet heeft met 3,5 meter volop ruimte voor promotiedoeleinden. Hij wordt ingericht met een folderkast, een waterpastoestel en roterende laser. Op een werktafel komen twee laptops met een tekenprogramma om een weg te ontwerpen. Aan de buitenkant hangen we een beeldscherm om films over de infra af te spelen.

 

De Infra Bindt promotiekeet gaat op tournee langs scholen, Promotie Evenementen Techniek en tal van andere evenementen om de infrasector breed te promoten. Hiermee willen we ons mooie vakgebied en de opleidingen extra onder de aandacht brengen, met de verwachting dat we hiermee enthousiaste jonge mensen voor de sector kunnen aantrekken.

Bericht van de voorzitter

De gastlessen zijn nog steeds erg populair! Gelukkig konden we weer op een groot deel van onze gastdocenten rekenen. Ondanks de volle agenda’s zetten zij zich weer van harte in voor de gastlessen. Daarnaast organiseerden we twee Open Dagen en namen we deel aan Promotie Evenementen Techniek. De volgende staat alweer op de agenda, evenals onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst!

 

Gastlessen

De aanvragen voor gastlessen stroomden weer binnen. Het oude record stond op 180, maar de teller blijft dit schooljaar steken op 156 gastlessen op 39 scholen, door grote drukte bij onze gastdocenten. We kregen veel enthousiaste reacties van de gastdocenten zelf en van de scholen. Daarnaast waren we weer druk bezig op het Tech Island in het westelijk havengebied in Amsterdam, waar we eveneens veel gastlessen over de infra gaven.

 

Oproep voor nieuwe gastdocenten

Het afgelopen seizoen is het helaas te vaak voorgekomen dat wij gastlessen moesten afzeggen, omdat we geen beschikbare gastdocenten konden vinden. De gastlessen zijn juist zo belangrijk voor de promotie van de grond-, weg- en waterbouwsector. We blijven daarom op zoek naar nieuwe enthousiaste vakgenoten die ambassadeur voor de infra willen worden. Nieuwe gastdocenten zijn van harte welkom, want vele handen maken licht werk! Zonder jullie hulp kunnen we de jonge technische talenten niet enthousiasmeren.

Jullie kunnen je bij ons aanmelden via info@infrabindt.nl.

 

Versterking

Sinds half april hebben wij enthousiaste versterking gekregen van Sabina Zondag. Zij is organisatorisch ondersteuner van Infra Bindt voor 12 uur in de week. We hebben gekozen voor deze ondersteuning om mijn werkzaamheden gedeeltelijk over te nemen. Daarnaast adviseert zij over een efficiëntere werkwijze en implementeert deze. Sabina sluit bij verschillende overleggen aan en u kunt door haar voor lopende zaken worden benaderd. Ze is bereikbaar via sabina@infrabindt.nl.

 

Foto’s doneren

Voor onze sociale media, website en andere promotiekanalen zijn wij op zoek naar foto’s waarop infraprojecten in beeld zijn, het liefst in uitvoering. Heeft u foto’s waarvan wij rechtenvrij gebruik mogen maken? Dan ontvangen we die graag! Stuur de foto’s (minimaal 1 MB per stuk) graag via mail naar info@infrabindt.nl of via WeTransfer of een gedeelde link.

 

Bedrijfsnamen kunnen er niet altijd op blijven staan. We bewerken de foto’s dan dusdanig dat het bedrijfslogo en de bedrijfsnaam niet prominent zichtbaar zijn.

 

Jaarlijkse netwerkbijeenkomst

Onze netwerkbijeenkomst op 18 oktober 2023 was weer een groot succes. Met Maarten Poort en Daan Bood van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en voormalig NOS-weerman Gerrit Hiemstra hadden wij interessante sprekers over de klimaatverandering en wat te doen tegen wateroverlast. Graag nodig ik u uit voor onze volgende netwerkbijeenkomst op woensdag 16 oktober 2024. Zet u de bijeenkomst alvast in uw agenda?

 

Open Dagen

De recente Open Dagen vonden plaats op 6 december 2023 en op 15 februari 2024. Dankzij een intensieve wervingscampagne kregen wij weer enthousiaste bezoekers binnen de poorten. Lees het verslag hierover op de nieuwspagina van onze website.

 

Promotie Evenementen Techniek (PET)

Dit schooljaar namen we weer deel aan twaalf Promotie Evenementen Techniek (PET) voor het basisonderwijs. Infra Bindt werd vertegenwoordigd door een groot aantal aannemers. Alle evenementen waren een groot succes. Hoogtepunt was weer de brug van papier die leerlingen konden bouwen. Er kwamen mooie oplossingen uit de bus, waarbij de ploeg met de sterkste brug een prijs won. Voor volgend schooljaar staan er weer diverse PET’s gepland. PET Waterland zal op 7 oktober het spits afbijten.

 

Meer informatie is te vinden op www.petevents.nl en op www.techportal.nl.

 

Fijne zomer!

Ik bedank iedereen voor de medewerking en wens u een mooie zomer!

 

Gert Oerlemans,

voorzitter Infra Bindt