Over Infra Bindt

Stichting InfraBindt zet zich in voor de Infra-branche in Noord-Holland in de ruimste zin van het woord. De afgelopen jaren is er een schromelijk te kort ontstaan aan goed opgeleide en/of gekwalificeerde jongeren in de Infra. En daar heeft de totale branche last van. Van een gemeente die niemand kan vinden voor de afdeling Ruimtelijke Ordening tot een ingenieursbureau die problemen heeft met vinden van jongeren voor het bedienen van een CAD-station of voor het bestraten van een winkelstraat.

Jongeren interesseren zich steeds minder voor het vakgebied Infra en dat is vooral in Noord-Holland – van huis uit een sterke provincie op dit gebied – een aderlating. Geen interesse betekent ook een verschraling aan de aanbodzijde, de opleiding. Wanneer we niets doen verdwijnen in Noord-Holland steeds meer opleidingen met als consequentie dat er nog minder jongeren gaan afstuderen. Kortom: een vicieuze cirkel die we moeten doorbreken voordat het te laat is.

Stichting InfraBindt zet zich in voor de Infra-branche in Noord-Holland in de ruimste zin van het woord.

Bestuur Infra Bindt

Gert Oerlemans
Voorzitter

Wim Lemmers
Secretaris

Peter Bakker (SPG)
Penningmeester

Jan Folkerts
Bestuurslid

Dirk de Vries
Bestuurslid

Henk Walst
Bestuurslid (Regio)

Marjolein van Kooten
Bestuurslid (ROC A’dam)

Carla Schouten
Bestuurslid (Horizon)

Anneke Korink
Bestuurslid (NOVA)

Danny Ouwendijk
Bestuurslid (GOA)

Frank Post
Bestuurslid (KOB)

Frank Fiers
Bestuurslid (Civilion)

Niek Brandsma
Bestuurslid (Inholland)


Openstaande vacature: n.v.t.

Aangesloten scholen

 

Een Infra-workshop geven op school

Ben jij werkzaam in de Infra en wil jij jongeren enthousiasmeren voor de infratechniek en daarmee technisch talenten winnen voor deze innoverende, uitdagende sector? Wij bieden scholen de mogelijkheid om een workshop te volgen. In ongeveer anderhalf uur per klas wordt een workshop gegeven waarbij de klas aan de slag gaat met het ontwerpen en tekenen van een parkeerterrein, groenvoorziening (park) en een waterpartij. Daarnaast wordt er meer verteld over welke verschillende opleidingen en niveaus er zijn in de Infra.

Ambassadeurs vanuit het bedrijfsleven benaderen jongeren effectief door ze uit te dagen tijdens deze workshop. Kennismaken met de Infra heeft als doel: het binden en boeien van jong technisch talent. Voor scholen op alle niveaus laten onze professionals aan de hand van praktijkcases zien wat het vakgebied Infra inhoudt. We willen jonge talenten inspireren en uitdagen om de keuze te maken voor een van de vele opleidingen binnen de Infra.

Wil je meer weten over het geven van workshops? Neem contact op voor meer informatie!