Najaarsbijeenkomst voor donateurs op donderdagmiddag 28 november 2019

Op de najaarsbijeenkomst zijn de volgende onderwerpen gepresenteerd:

Het puberbrein op de bouwplaats, door Gerry Stapper
Iedereen zal over het puberbrein in meer of mindere mate al kennis hebben. Door opleiding, praktijkervaring of door inlezen vanuit een studie. Gerry start met een introductie over dat puberbrein (de leeftijd 14 tot 24 jaar, en dus ja, een brein van bijvoorbeeld een 22 jarige is ook nog vol in ontwikkeling, en dus nog niet volledig toerekeningsvatbaar op de bouwlocatie). Vervolgens is in gegaan op de relatie tussen het puberbrein en het verhoogde risico dat zij én de mensen om zich heen lopen tijdens het werk. Wat krijgen leermeesters hier nou van mee in de leermeestercursus en de nascholing?
Wat kun je zelf doen in het begeleiden van die jongvolwassenen? Enerzijds om het risico zo klein mogelijk te maken en anderzijds om hen zo snel mogelijk zaken rondom de veiligheid aan te leren.

Dudoc XP (Duurzaam door co-creatie Experience) door Rob Heijmans
In het project Dudoc XP werken partners uit onderwijs (vmbo, mbo en hbo), samen met 12 bedrijven, uit de sector Bouw, Infra, Metaal en Installatiewerk, de opleidingsbedrijven (ESPEQ, Tetrix, lW NH, SPG) en de overheid (gemeente Heerhugowaard en Provincie) om het techniek onderwijs te versterken. Daarbij moet het project de uitstroom uit mbo en de instroom in bedrijven vergroten. Daarvoor is binnen het project gekozen voor een aantal activiteiten op het gebied van kiezen, leren en werken voor en in techniek. Het project duurt 4 jaar en in de regio wordt nauw samengewerkt met verwante projecten.

Tenslotte heeft Gert Oerlemans iedereen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen Infra Bindt, waarna onder het genot van een drankje gelegenheid is om na te praten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *